Török Zsófia

Tevékenység:

Óvodás és kisiskolás korosztály számára szociális és kommunikációs készségfejlesztés egyéni és csoportos formában.

Képesítés:

pszichológus (ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Klinikai- és Egészségpszichológiai szakirány)  

 

 

 

Török Zsófia vagyok, pszichológusként dolgozom az Egy Másik Útnál. Terápiás munkám során a családok megsegítése a fő célom, melynek egyik kiemelt eszköze, hogy minél több téren együttműködést tudjak megvalósítani. Így az egyéni, páros, kiscsoportos foglalkozások és szülői konzultációk mellett a tágabb környezettel (rokonokkal, szakemberekkel és intézményekkel) való kapcsolattartásban, segítségnyújtásban hiszek. Erre másik példa egy általam preferált együttműködési forma, amikor az egyéni foglalkozáson a szülő is jelen van a terápiás térben, és aktív részese a terápiás folyamatnak. Összességében a gyermekekkel folytatott munka során törekszem minél inkább a családok igényeihez illeszteni terápiás folyamatokat. 

Mielőtt az EMÚ-hoz csatlakoztam volna, az egyetemi évek alatt önkéntesként dolgoztam a SOTE Gyermekklinikán. Ottani munkám révén találkoztam először az autizmussal és az EMÚ-val is. Előbbi helyszín alkalmat adott, hogy a gyermekpszichiátria diagnosztikájába belelássak, utóbbi pedig kaput nyitott arra, hogy a diagnózis mögött, a kézzel fogható segítségnyújtást megvalósíthassam.

A kezdetektől fogva nagyon megtetszett az autizmus világának a sajátos logikája, eltérő perspektívája és érzékenysége. Azóta elhivatottan és nagy örömmel igyekszem az autizmussal élő gyermekek számára érthetőbbé tenni a világot, lehetővé tenni számukra az alkalmazkodást és ennek révén a beilleszkedést. Mindeközben én is rengeteget tanulok tőlük, arról, hogy hogyan lehet ugyanazt mégis annyira másképp látni.