Kiskamasz csoport

Az én jövőm – jövőtervezés a kamaszkor küszöbén

A csoport célja: beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyermekek és családjaik megsegítése különös tekintettel az olyan

kamaszkor küszöbén jelentkező dilemmákra, mint a jövőtervezés, egyéni ambíciók, társas kapcsolatok.Célcsoport: 13-15 éves, autizmus spektrum zavar miatt beilleszkedési problémákkal küzdő gyermekek.

Módszerünk: A fiatalok kommunikációs és szociális képességeinek fejlesztése, önismeretük és önbizalmuk növelése, önállósodásuk elősegítése egy biztonságos és elfogadó kiscsoportos környezetben, közös beszélgetéseken, irányított és szabad élethelyzeteken keresztül egyaránt. Mindehhez célzottan autizmus specifikus, kognitív viselkedésterápiás eszközöket használunk, melyeket igyekszünk a csoport egyéni igényei szerint alakítani. A célcsoport életkorával összefüggő, és a serdülőkorral kezdődő nehézségek, illetve saját életük önálló tervezése és vezetése is központi téma a csoportfolyamat és a szülői konzultációk során. A foglalkozások során előtérbe kerül a jövő, mint absztrakt fogalom, a jövőtervezéssel és a tervek kivitelezésével a kortárs interakciók keretein belül foglalkozunk. A szülői konzultációk lehetőséget nyújtanak közös gondolkodásra, tapasztalatok megosztására és tanácsadásra a szülők és a csoportvezetők között. Ez lényeges részét képezi a csoport és a csoporttagok fejlődésének, hiszen az otthoni környezetbeli tapasztalatok jól beépíthetőek a foglalkozások tematikájába, illetve a csoporton történt események segítséget nyújthatnak az otthoni élet megkönnyítésében a gyermek és az egész család számára. A foglalkozások során igyekszünk olyan izgalmas kihívások elé állítani, ill. sikerélményekhez juttatni őket, amelyek a társas együttlétből bontakoznak ki. A felmerülő konfliktusok eszköztárunk részei, hiszen ezek a gyermekek mindennapi életében elkerülhetetlenek: ezek hatékony, önálló kezelésére, közös megoldására vezetjük rá őket.

Keretek

Foglalkozások csütörtökönként, 15:00-16:20-ig lesznek.

-  Havi egy csoportos szülői konzultáció, előre egyeztetve, a csoport időpontjában.

-  A lemondásokra az EMÚ általános lemondási feltételei érvényesek.

-  A csoporthoz való csatlakozáskor az első két alkalom után dönthetnek a folytatásról.

-  Alapadomány: 5500Ft/alkalom (havi befizetés estén)

-  A befizetés az elköteleződést követően nem alkalmanként, hanem előre, havonta történik.

-  Segítségünk szolgáltatásként is igénybe vehető, akár egészségügyi pénztárakon keresztül is.

Jelentkezés, ill. a csoporthoz való csatlakozás módja:

Telefonon: 061-201-2263 vagy 06-70-945-1132 e-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A bejelentkezést követően egy szülői konzultáció, majd 6 ismerkedős alkalom során a csoportvezetők megismerkednek a szülőkkel és a gyermekkel. Ezt követően egy újabb szülői konzultáció során közösen találjuk meg a segítségnyújtás legmegfelelőbb módját Önök és gyermekük számára.

A csoport vezetői:

Szári Laura gyógypedagógus

Ács Réka, pszichológus

Szakmai vezető:

Mészáros Lőrinc gyógypedagógus

 

 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.