Pénteki Iskolamentes Napok

Szociális és kommunikációs képességeket fejlesztő csoport ASD-ben érintett iskolakezdő gyermekeknek

Célcsoport: ASD-ben érintett, beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyermekek és családjaik támogatása

Célunk: ASD-ben érintett, 1-2. osztályos gyermekek és családjaik

Módszerünk: Módszerünk elméleti hátterét a kognitív viselkedésterápia adja, melyből építkező eszköztárunkat igyekszünk az adott csoport egyéni igényeire formálni. Építünk a gyermekekben rejlő erősségekre, igyekszünk ezt számukra is látható és érzékelhető erőforrássá tenni. Változatos, ugyanakkor specifikus eljárások segítségével fokozzuk a gyermekek kortárs közösségbe való beilleszkedésének sikerességét. Igyekszünk olyan társas helyzeteket teremteni, melyek során a gyermekek is részt vehetnek egy-egy foglalkozás megtervezésében, ötleteikkel, társas aktivitásukkal és érdeklődési területeik megosztásával alakíthatják a terápiás folyamatot. Fontosnak tartjuk, hogy olyan élet közeli helyzeteket teremtsünk a terápia során, amelyek fenntartják a gyermekek motivációját és változatosságuk okán sokféle tapasztalattal bővítik a társas helyzetekről alkotott képüket. Célunk a terápiás térben megszerzett képességek külső helyszínen való kipróbálása, a gyermekek társas aktivitásának növelése. Ugyanilyen együttműködésben gondolkozunk a gyermeket körülvevő társas környezetet illetően, rendszeres egyéni szülőkonzultáció, illetve lehetőség szerint szoros együttműködés a gyermek pedagógusaival.

Kulcsterületek:

- kompromisszum-készség fokozása, önérvényesítés 

- az együttműködés és önállóság alapjainak kialakítása,

- tudatos közösségépítés

- kortárs kapcsolatok kialakítása és fenntartása

- a teljesítményfeszültség oldása, önismeret, pozitív énkép kialakítása, sikerek megélése, egyéni erőforrások felismerése, önelfogadás

- a szabadidő tartalmas eltöltése, külső és belső motiváció megélése

- rendszeres konzultáció keretében tanácsadás a szülők részére 

- kapcsolattartás és tanácsadás biztosítása a gyermek pedagógusai számára 

A rendszeres csoportos szülői konzultációk célja, hogy az iskolával kapcsolatos, ill. otthon felmerült nehézségéket, tapasztalatokat átadjuk, együtt megvitassuk, és így közös célok mentén tudjunk haladni.

Keretek: 

- A foglalkozások időtartama havi 1x270 perc, péntekenként 08:30 – 13:00-ig.

- Havi 1 egyéni szülői konzultáció

- A csoport nyitott, lehet csatlakozni.

- Havi 1 egyéni szülői konzultáció

- A várt alapadomány: 16 500 Ft/alkalom Kiemelt támogatói díj: 22 500 Ft/alkalom

- A befizetés az elköteleződést követően nem alkalmanként, hanem előre, havonta történik.

Jelentkezés

Szári Lauránál e-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , vagy telefonon: +36 70 945 11 32 A bejelentkezést követően egy szülői konzultáció, majd 3-4 ismerkedős alkalom során a csoportvezetők megismerkednek a szülőkkel és a gyermekkel. Ezt követően egy újabb szülői konzultáció során közösen találjuk meg a segítségnyújtás legmegfelelőbb módját Önök és gyermekük számára.

A csoport vezetői:

Szári Laura, gyógypedagógus

Gyimesi Nóra, gyógypedagógus

Szakmai vezető: Mészáros Lőrinc gyógypedagógus

 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.