Egyéni foglalkozás

Ez az érintett személy személyes és közvetlen fejlesztését vagy bevonását jelenti a terápiás folyamatba. Ez a szülővel közösen is megtörténhet, vagy nélküle is.

Az, hogy mennyi időn át lesz szükség az egyéni formára, az szintén egyéni adottságoktól, problémáktól, és igényektől függ, és szintén előre rögzítjük, de idővel közös megállapodás alapján módosítható.

Bővebben...

Páros foglalkozás

A páros foglalkozásokon a kétszemélyes kortárs kapcsolatok kialakítására, elmélyítésére helyezzük a hangsúlyt. A terápia során lehetőség nyílik a kortársakkal való szociális kommunikáció gyakorlására, ami nehézséget okozhat az érintett személyeknek.

Bővebben...

Csoportos foglalkozás

Az EMÚ egyik legkiemelkedőbb formája a csoportos terápia alkalmazása beilleszkedési problémák esetén és ezen belül is az ún. szociális készségfejlesztő csoport. Ez már a legtöbb életkori szintnek megfelelően kidolgozásra került Központunkban. Sajnos, hazánkban még mindig kevés helyen alkalmazzák, pedig számos, különböző probléma, diagnózis esetén hatékony eszköz lehet a beilleszkedés, integráció megsegítésében.

Bővebben...

Heti, intenzív, egész délelőttös csoportok

A délelőtti időszak az óvodás, ill. óvoda előtti korosztályoknak akár 2-4órás intenzív foglalkozásokat tesz lehetővé. Kiemelten a közvetlenül iskola előtt álló nagyovisok számára, akiknek iskolai beilleszkedési nehézségei megelőzhetőekezzel a típusú csoporttal, melyben iskolai helyzeteket modellezünk, azok szabályait sajátíthatják el, ezáltal felkészülnek az iskolai élet kihívásaira, ami minden esetben nagy váltás egy gyermek életében, és sok kockázattal jár beilleszkedési veszélyeztetettség esetén.

Bővebben...

Intenzív csoportterápiás hét

Ezt a formát már évekkel ezelőtt kidolgoztuk és az óta is sikeresen alkalmazzuk a Semmelweis Egyetem Gyermekpszichiátriáján. Az EMÚ-ban ennek egy intenzívebb változatát adaptáltuk pár éve, hiszen a kisebb létszám fókuszáltabb és differenciáltabb szociális készségfejlesztést biztosít a résztvevőknek. Oktatási szünetekben, főleg nyári időszakban szoktuk ezeket megszervezni (munkanapokon, napi több órában), különböző korosztályok számára is.

Ezeknek díjáról külön tájékoztatjuk a szülőket a csoport meghirdetésénél.

 
 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.