Egyéni foglalkozás

Ez az érintett személy személyes és közvetlen fejlesztését vagy bevonását jelenti a terápiás folyamatba. Ez a szülővel közösen is megtörténhet, vagy nélküle is.

Az, hogy mennyi időn át lesz szükség az egyéni formára, az szintén egyéni adottságoktól, problémáktól, és igényektől függ, és szintén előre rögzítjük, de idővel közös megállapodás alapján módosítható.

 Az egyéni terápia intenzív egyéni figyelmet biztosít a benne résztvevő személynek, hogy egyéni problémáira, ill. a család által jelzett nehézségekre individuális megoldásokat dolgozzunk ki. Egy olyan bizalmi légkört teremt, ami szükséges lehet az ilyen személyes problémák megoldására. Kisebbeknél a keretek kiépítésére, a feladattudat és a szociális kommunikáció megalapozására is alkalmas. Épp ezért krízisintervenciók esetén és utánkövetés során is ezt a formát alkalmazzuk.

Ennek egy speciális típusát képezi a felnőttkori beilleszkedési problémák kezelése. Keretei megegyeznek a foglalkozások általános kereteivel, de módszertani okok miatt menete sok mindenben eltér a fiatalkorúak “fejlesztésétől”.

 
 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.