Egyéni szülői konzultáció

A egyéni szülői konzultációk szintén rendszeresen történnek: havi egy alkalom, vagy kéthetente, de szükség esetén akár gyakrabban is.

Ezek általában 50 percesek. Azonban a szülői megbeszélések akut kérdései nem mindig férnek bele a szűkös havi 50 perces keretbe. Ebben az esetben gyakoriságuk növelése helyett a hosszát is lehet növelni, amennyiben ezt a munkatársaink időbeosztása lehetővé teszi. Ez természetesen előzetes egyeztetés kérdése. Késések esetén ezeket sem áll módunkban hosszabban tartani, kérjük, hogy itt is ügyeljenek az időbeli keretekre.

Bővebben...

Egyéni szülői konzultáció két szakemberrel

Előfordulhat, hogy két munkatársunk szimultán jelenlétére is szükség van egy szülői konzultáció alkalmával. Ennek igényét Önök is, ill. munkatársaink is jelezhetik, de minden esetben ez is előre, közös megbeszélés alapján történik. Az egyéni szülői konzultációk megtartásáért általában az a munkatársunk felel, aki egyéni foglalkozáson viszi az érintett személyt.

Bővebben...

Csoportos szülői konzultáció (szülőcsoport)

A szülőcsoportok hatékonysága nem csupán munkatársaink szakértelmén múlik, ami a közös problémákra adott megoldásokból állhat, hanem a szülők önsegítő aktivitásán a csoportvezető(k) moderáló szerepe mellett. Csoportjainkat épp ezért nem a szakemberek egyoldalú “kiselőadásai” képezik, sokkal inkább a közös gondolkodás, megoldáskeresés és támogatás színterei. Tapasztalatunk alapján a többi család életébe való bepillantás, a problémák megosztása elősegíti a megértést, és önmagában jelentős javulást hozhat a családnak. A közös megoldási vagy megküzdési stratégiák kidolgozásából - munkatársaink tanácsadásával, és a már alkalmazott jó gyakorlatokkal megtámogatva - sokat profitálnak a szülők a mindennapi élet problémáinak kezelésében. A szülőcsoportok nem „szülői értekezletek”. Sokkal inkább a családok aktuális problémáira fókuszálnak, mint a csoportos foglalkozások ismertetésére. Épp ezért, a szülőcsoportokon a kölcsönös titoktartás az egyik alapszabály, amivel a bizalmi légkör biztosítható.

Bővebben...

Családtréning

A tréninggel szeretnénk segíteni a családoknak abban, hogy jobban megértsék az érintett személy világát, valamint eszközöket kapjanak abban, hogy hozzáférhetővé tegyék számukra a mi oly gyakran furcsa-érthetetlen világunkat.

Bővebben...

 
 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.