Csoportos szülői konzultáció (szülőcsoport)

A szülőcsoportok hatékonysága nem csupán munkatársaink szakértelmén múlik, ami a közös problémákra adott megoldásokból állhat, hanem a szülők önsegítő aktivitásán a csoportvezető(k) moderáló szerepe mellett. Csoportjainkat épp ezért nem a szakemberek egyoldalú “kiselőadásai” képezik, sokkal inkább a közös gondolkodás, megoldáskeresés és támogatás színterei. Tapasztalatunk alapján a többi család életébe való bepillantás, a problémák megosztása elősegíti a megértést, és önmagában jelentős javulást hozhat a családnak. A közös megoldási vagy megküzdési stratégiák kidolgozásából - munkatársaink tanácsadásával, és a már alkalmazott jó gyakorlatokkal megtámogatva - sokat profitálnak a szülők a mindennapi élet problémáinak kezelésében. A szülőcsoportok nem „szülői értekezletek”. Sokkal inkább a családok aktuális problémáira fókuszálnak, mint a csoportos foglalkozások ismertetésére. Épp ezért, a szülőcsoportokon a kölcsönös titoktartás az egyik alapszabály, amivel a bizalmi légkör biztosítható.

Ha még sosem vettek részt ilyen csoporton, talán most sok bizonytalanság, kétely fogalmazódik meg Önökben e sorokat olvasva, de biztosíthatjuk Önöket, hogy akik már rendszeresen járnak, előnyeit átélték, sokat fejlődtek abban, hogy megértsék és a mindennapokban megfelelően kezeljék az érintett személy megzavarodott érzelmeit, vagy akár saját szülői félelmeiket, kételyeiket. Ezáltal egy kiegyensúlyozottabb családi működés válik lehetővé.

A szülőcsoportokhoz indítunk köremailt is, amin keresztül a szülőknek lehetősége van egymással kommunikálni, élményeket megosztani, vagy épp problémák megoldásában segítséget kérni önsegítő jelleggel. Fontos funkciója még ezeknek, hogy a szülők javaslatot tehetnek, hogy milyen témákat szeretnének megvitatni a következő szülői konzultáció alkalmával.

 

 
 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.