Szülők rólunk

Köszöntő az 5 éves szülinapra

Sok helyen megfordultunk az elmúlt években a kisfiunkkal, szerencsére (Budapesten legalábbis) számos magas színvonalon működő szervezet foglalkozik tanulási és beilleszkedési nehézségekkel küzdő gyermekekkel. Személyes meglátásom szerint az EMU mégis kiemelkedik közülük, legalább három területen.

Bővebben...

Milyen érzés…

Milyen érzés, ha más vagy? Nem mondom, hogy rossz. Felnőtt fejjel meg lehet, gondolom, szokni. 

Milyen érzés, ha a gyerekedről kiderül, hogy más, mint a többi? ROSSZ, POCSÉK,  ELVISELHETETLEN. Tudod, hogy ő a legokosabb a világon, sőt ezt a szakemberek meg is erősítik, és te még is azt érzed, egyedül vagy a világon, mint a kis ujjad, és nincs aki segítsen. 

Bővebben...

Egy nagycsaládos anyuka az EMÚ-ról

Hogyan és mikor találtak rá az EMÚ-ra?
A fiunkat hivatalosan 2008. szeptember 1-jén diagnosztizálták a I. sz. Gyermekklinikán, két és fél évnyi kálvária után (5 éves kora előtt feltűnt, hogy valami nincs rendben, de csak 7 éves kora után lett meg az ok). Oda már egy olyan szakember küldött, aki pszichológusként megelőlegezte a diagnózist, amit „csak” megerősítettek. Rendszeres fejlesztést javasoltak, de előre bocsájtották, hogy erre nincs mód a klinikán, az állam az évi 2-3 terápiás tábort finanszírozza, csak magánúton tudjuk a gyermekünknek szükséges ellátást igénybe venni. Kérésünkre kerestek is számunkra szakembert, Mészáros Lőrincet, akit a fiunk könnyen elfogadott és azóta is vele szeret(ne) leginkább dolgozni.

Bővebben...

Köszöntő az 5 éves szülinap alkalmából

Rendesen lihegtem mire felértem az EMÚ harmadik emeleti Böszörményi úti lakásába. Hiába, most már tényleg el kell kezdenem sportolni gondoltam, míg 4 éves kisfiamról gombolgattam a kabátját. 

Azért jöttünk ide mert mégsem balfék és ügyetlen anya vagyok, hanem gyerkőcömet autizmussal diagnosztizálták a SOTE pszichiátrián, szociális és kommunikációs készségek fejlesztésére szorul. A klinika az EMÚ-t javasolta. Ekkor már egy éve jártunk a helyi Nevelési Tanácsadóba, ahol nem sokra jutottak velünk. Az ovis fejlesztő pedagógus is hetente többször foglalkozott Danival. Az óvónénik gyakran említették, hogy máshová kellene mennünk. Néhány régi ismerős elmaradt a családunktól. 

Bővebben...

Feszültségkezelés és macigyűjtés

Hogyan és mikor találtak rá a szervezetre?

Mi a SOTE Gyerekpszichiátriáján kaptuk a diagnózist, hogy aspergeres a kisfiunk és az orvosok is ajánlották a szervezetet. Felsoroltak ilyen területen segíteni tudó alapítványokat, többek közt az EMÚ-t is, valamint egyik barátunk kisfia is ide járt, tőlük is nagyon jókat hallottunk.

Bővebben...

 
 

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.